ביתם הוא מבצרם: התאמות העיצוב והאבזור לבני הגיל השלישי שחשוב להכיר

זוגות רבים בוחרים לשפץ את הבית בגיל מבוגר, כשהצרכים משתנים, והבטיחות, הנוחות והנגישות הופכים חשובים יותר. מעצבי פנים ואדריכלים מסבירים כי יש צורך במשנה זהירות וחשיבה לטווח רחוק: תרמוסטט שמונע כוויות במקלחת, מגירות שנפתחות בלחיצת כפתור במטבח ובית חכם שמאפשר שליטה בלחיצת כפתור

שיתוף הכתבה
מעלון. "מפשט את החיים בבית". עיצוב: שירלי דן, צלם: שי אדםמעלון. "מפשט את החיים בבית". עיצוב: שירלי דן, צלם: שי אדם

זוגות רבים בוחרים לשפץ או לעבור דירה כשהילדים עוזבים את הקן, כזה שיהיה מותאם יותר למידותיהם, לצרכים החדשים ובעיקר לזוגיות. כאשר הם לקראת הגיל השלישי, החשיבה צריכה להיות מעט שונה, כזו שתמקסם את רמת בטיחותם במרחב האישי שלהם, ותאפשר להם ולאהוביהם לישון בשקט.

"הבית אמור להיות מקום ההגנה המפנק שלנו. אך מה לעשות, גם בתוך המרחב הכי מוגן, עשויות לארוב סכנות ומכשולים. הבית שתוכנן לפני מספר שנים כשבני הזוג היו צעירים, מקבל משמעות שונה לאורך השנים ויש צורך במשנה זהירות ובחשיבה לטווח הרחוק", מסביר מעצב הפנים ליעד יוסף. "זה לא פשוט בפן הרגשי והטכני כאחד לעבור בית בגיל 70. ההמלצה שלי היא קודם כל לבדוק מיקום בקרבת הילדים, זה תמיד טוב. המלצה נוספת היא שהמיקום יהיה בקרבת מרכז מסחרי עם סופר, בנק, מספרה, חוגים וכו', ובכך להפוך את החיים להרבה יותר פשוטים ונעימים".

שירלי דן: "אם מדובר בבית פרטי עם מדרגות, חד משמעית אני ממליצה על מעלון, מעין מעלית קטנה ואף עיצובית שתקל ותפשט את החיים בבית. בנוסף, אני ממליצה לשלב את נפלאות הבית החכם, בכל בית ובפרט בבתים לבני הגיל השלישי, שיאפשר בלחיצה אחת לכבות את כל האורות בבית, להכין לנו מים חמים ועוד"

בהתייחס לפן העיצובי והתכנוני של הדירה, מסביר יוסף כי העיצוב צריך לקחת בחשבון את העבר, ולשלב עם הצרכים העתידיים שעשויים להיות חשובים ומהותיים לבני הגיל השלישי. "להתאים את הנגישות בין החדרים מבחינת דלתות הפנים ובטח דלת הכניסה של הבית, וכן לקחת בחשבון תרחיש בו אחד מבני הזוג ייאלץ לישון בחדר אחר עם מטפל ובכך יש צורך ב-3 חדרי שינה – אם זה מתאפשר. אותם אפשר להכין מבעוד מועד, ולעשות בהם שימוש עכשווי לטובת הנכדים".

"נפלאות הבית החכם" 

"אם מדובר בבית פרטי עם מדרגות, חד משמעית אני ממליצה על מעלון, מעין מעלית קטנה ואף עיצובית שתקל ותפשט את החיים בבית. אלמנט שימושי שחשוב לדאוג ולקחת את נוכחותו בחשבון מבעוד מועד" מסבירה שירלי דן , בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב. בנוסף, אני ממליצה לשלב את נפלאות הבית החכם, בכל בית ובפרט בבתים לבני הגיל השלישי. בית חכם יאפשר בלחיצה אחת לכבות את כל האורות בבית, להכין לנו מים חמים, להדליק מזגן בטמפרטורה הרצויה, לתכנן תאורה בטיחותית ועוד תרחישים שאפשר גם לשנות כשהצרכים משתנים".

 באדיבות ניגא שף FOR HOME, מגירות שנפתחות בלחיצה. צלם: אלעד גונן באדיבות ניגא שף FOR HOME, מגירות שנפתחות בלחיצה. צלם: אלעד גונן

בחדר הרחצה, לצד הרצון לשמור על סטנדרט גבוה במיוחד עם חידושים ופטנטים שייקלו על חיי היומיום, ישנם עיצובים שבראש ובראשונה עונים על צרכים ושמירת בטיחות. לדוגמה אריחים מחוספסים שמונעים החלקה בעיקר בחללים הרטובים של הבית, תרמוסטט בעל מערכת של טמפרטורה קבועה שמונעת כוויה ומקלה על החיים במקלחת וכמעין תא טלפון המשמש כטוש רחצה עם ספסל לישיבה בעת הרחצה", מסכמת דן.

גם במטבח, אחד החללים החשובים בבית, ישנה חשיבה לגבי הגיל השלישי, מסבירה יעל מוסקוביץ', מנהלת שיווק ומבעלי ניגא שף FOR HOME. "כמעט כל  פריט במטבח אפשר לקבל בגרסה החשמלית, מה שיהפוך את העבודה להרבה יותר פשוטה. למשל מגירות שנפתחות בלחיצת כפתור או על ידי נגיעה קלה, מדפים נשלפים, אי שעולה ויורד המותאם לגובה היושב ויכול להיות מעולה לנכדים, או שולחן שנשלף ועל פניו נראה כמו מגירה תמימה לחלוטין  - מצוין לנכדים שמגיעים להתארח".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:עיצובאדריכלותהגיל השלישי

 
מחפש...