ישראל מזנקת לצמרת: מקום 7 באירופה ו-10 בארה"ב בהשקעות בנדל"ן מסחרי
דוח ההשקעות השנתי של ענקית הנדל"ן הגלובלית JLL מציג את ישראל כשחקנית משמעותית ומובילה בשווקי הנדל"ן המסחרי הגלובלי: מקום ה־7 באירופה עם כ־2.33 מיליארד דולר השקעות ומקום ה־10 בארה"ב עם השקעות בסך כ־578 מיליון דולר. מנהלת תחום השקעות נדל"ן JLL ישראל: "המשקיע הישראלי כבר לא מגשש בשווקים הגלובליים – הוא פועל בהם בביטחון ובתחכום"

ענקית הנדל"ן הגלובלית JLL חושפת את דו"ח ההשקעות הבינלאומי לשנת 2024, המציג את ישראל כשחקנית משמעותית ומובילה בשווקי הנדל"ן המסחרי באירופה ובארצות הברית. לפי הדוח החדש, ישראל דורגה במקום ה־7 באירופה עם השקעות בסך כ־2.33 מיליארד דולר ובמקום ה־10 בארה"ב עם השקעות בסך כ־578 מיליון דולר – נתונים שמצביעים על זינוק חד לעומת השנה שעברה ומחזקים את מעמדה של ישראל בשווקים הגלובליים. ישראל גם שומרת על מעמדה כמשקיעה העשירית בנדל"ן בעולם. כל הנתונים בדו"ח כוללים עסקאות בהיקף של 5 מיליון דולר ומעלה, כלומר השקעות של מוסדיים ומשקיעים גדולים.
בשנת 2024 טיפסה ישראל למקום השביעי בדירוג המדינות המשקיעות באירופה, מהמקום ה-16 בשנת 2021, דרך המקום ה-12 ב־2022 והמקום ה-8 ב-2023. השנה נרשם זינוק של כ-78% בהיקף ההשקעות הישראליות ביבשת - מ-1.3 מיליארד דולר אשתקד לכ-2.33 מיליארד דולר כיום.
אלו הסקטורים המושקעים: תעשייה ולוגיסטיקה – כ-961 מיליון דולר: תחום ההשקעה המוביל, בהתאם למגמות במסחר מקוון ובשרשראות אספקה; מלונאות - כ-851 מיליון דולר: עדות להתאוששות מהירה של תחום התיירות.; הקמעונאות - כ-728 מיליון דולר: השקעות בעיקר בשווקים עירוניים בצמיחה; משרדים - כ-597 מיליון דולר: בדגש על שווקים מבוססים במערב אירופה; מגורים (Multihousing) - כ-588 מיליון דולר: השקעות בדיור להשכרה ומעונות סטודנטים; וסקטורים מתפתחים: השקעות בדאטה סנטרים, מתקני בריאות ותשתיות – ביטוי להתקדמות אל תחומי נדל"ן חדשניים ועתירי ערך.

בשוק האמריקאי ישראלים השקיעו בהיקף כולל של כ-578 מיליון דולר – נתון שממקם את ישראל במקום העשירי בדירוג המדינות המשקיעות בארצות הברית. דירוג יציב זה משקף תכנון ארוך טווח ואסטרטגיה ממוקדת, הנשענת על סקטורים בעלי צמיחה עקבית ותחזיות חיוביות. בניגוד לפיזור הרחב באירופה, ההשקעות הישראליות בארה"ב מתמקדות בעיקר בסקטור הלוגיסטי־תעשייתי – תחום הנהנה מביקושים גבוהים בעקבות התחזקות המסחר המקוון, שדרוג מערכות האספקה והצורך בתשתיות מתקדמות להפצה ואחסון. חלוקת ההשקעות: תעשייה ולוגיסטיקה - כ-400 מיליון דולר; משרדים – כ-169 מיליון דולר וקמעונאות - כ-10 מיליון דולר.
מור זיו, מנהלת תחום השקעות נדל"ן JLL ישראל, אומרת כי הנתונים של 2024 מוכיחים שהמשקיע הישראלי כבר לא מגשש בשווקים הגלובליים – הוא פועל בהם בביטחון, באסטרטגיה ובתחכום. "העלייה החדה באירופה, לצד היציבות בארצות הברית, משקפות את יכולתו להבין לעומק את השווקים ולפעול בהם באופן מושכל. אנו רואים גידול עקבי בהשקעות מצד קרנות פנסיה, חברות ביטוח ומשקיעים פרטיים, המבקשים חשיפה איכותית לסקטורים כמו לוגיסטיקה, דאטה סנטרים, מגורי סטודנטים ודיור מוגן. בשנים האחרונות אנו מלווים את הגופים הגדולים בישראל בהשקעות נדל"ן מסחרי ברחבי העולם, תוך חיבורם לשותפים מקומיים וחשיפתם לעסקאות משמעותיות. זהו לא רק חיפוש אחר תשואה – זוהי גישה של ניהול סיכונים חכם וחשיבה לטווח ארוך".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות