עיכוב באכלוס מאות דירות "מחיר למשתכן" של ארזי הנגב בבני ברק: "לוקחים הלוואות ושורפים חסכונות"
זמן קצר לפני מועד האכלוס המתוכנן בספטמבר 24', הודיעה החברה בבעלות עודד שריקי לרוכשים במתחם בן כ-350 יח"ד בשכונת איילת השחר כי ישנו עיכוב באכלוס. מאז חלפו 8 חודשים, ולטענת הרוכשים בניית הדירות רחוקה מסיום, ואילו היזם מסרב לפצותם. ארזי הנגב: "כל הבניינים והדירות מוכנים למסירה. מחכים לחתימת העירייה"

8 חודשים לאחר התאריך שבו היה על חברת " ארזי הנגב " בבעלות עודד שריקי למסור כ-350 דירות בשכונת איילת השחר בבני ברק, רוכשי הדירות טוענים כי הדירות רחוקות מלהיות מוכנות והם ממשיכים לשלם דמי שכירות ומשכנתה במקביל, מבלי לראות את הסוף. היזם מצידו תולה את האשמה בעבודות התשתית בשכונה ובעיכוב באישורי האכלוס מצד עיריית בני ברק.
אם הסיפור הזה מצלצל לכם מוכר, הרי שזה בגלל ששכונת איילת השחר כבר "כיכבה" בעבר בכתבות על עיכובים במסירת דירות. זאת, בין היתר בשל העיכובים החמורים בבנייתו של גשר הרלינג שמהווה את החיבור התחבורתי העיקרי של השכונה.
ואכן, במהלך החציון השני של שנת 2023 פרסם מרכז הנדל"ן שורת כתבות שעסקו בעיכוב האכלוס של 839 הדירות הראשונות בשכונה, גם הן בביצוע " ארזי הנגב " אשר היו מוכנות אף לא היו יכולות לקבל היתר אכלוס ללא בניית הגשר.
ואולם הפעם, על אף שמדובר באותה שכונה ובאותה חברה יזמית, הסיפור שונה. כיום הגשר כבר מצוי בשלבי בנייה מתקדמים לקראת פתיחה, ובכל מקרה אין התניה כלשהי של אכלוס הדירות המדוברות בהשלמת הבניה של הגשר, כך שהגשר במקרה זה הוא לא מקור הבעיה.

הרוכשים במתחם, ברחוב הלח"י, שבו נבנו 8 בניינים ובהם 352 דירות, מאשימים את החברה היזמית ארזי הנגב שבבעלות עודד שריקי בעיכובים חוזרים ונשנים באכלוס ובהיעדר מענה מצד היזם בכמה פניות לגבי תאריך מסירה. שריקי מצידו מאשים את העירייה, שעדיין לא נתנה טופס אכלוס אף שהגיש את המסמכים הנדרשים.
"אני משלם גם משכנתה וגם שכירות במקביל"
"ב-2021 חתמתי על חוזה מול היזם, ובספטמבר 24 הייתי אמור לקבל את הדירה", מספר א', אשר זכה בדירה במתחם ב-2019, "אצלנו לא קיימת מגבלת אכלוס בגלל הגשר, ובכל זאת כל הבניינים במגרש שלי עדיין ללא טופס 4 , כולם באיחור. באוגוסט קיבלנו מכתב ראשון לפיו הבנייה של הפרויקט לכאורה הושלמה והדירות מוכנות למסירה לידי הרוכשים. אך שבוע לפני האכלוס קיבלנו מכתב על דחייה.
"היזם אומר 'הבעיה לא אצלנו, זה הרשות המקומית לא מוכנה, תאגיד מים לא מוכן, חברת חשמל לא מוכנה. אנחנו מבקשים דחייה של מאה ועשרים יום במסירת הדירות. הוא גם תירץ את זה במלחמה. אבל כאמור הוא אמר קודם שהדירות מוכנות, ואתה רואה שהדירות לא מוכנות, יש לך חדרים בלי ריצוף או טיח על הקירות. זו הוכחה שהוציא את ההודעה כדי להימנע מתביעה. אנשים הרי צריכים להתחיל שנת לימודים. יש משפחות, ילדים, נגמר חוזה לאנשים. אז מה הם עושים? חיכו עד לדקה ה-90 לעדכן אותנו שבוע לפני שהדירות לא מוכנות".
א', אשר זכה בדירה במתחם ב-2019: בפברואר 25' קיבלנו מכתב שלישי שבו שוב היזם מאשים את עבודת התשתיות בשכונה ואת המלחמה, אבל הפעם הוא אמר שבאפריל 25' יהיה אכלוס. חודש אפריל עבר, לא קיבלנו מכתב, לא דירות, לא שום דבר, אבל כמות הליקויים אינסופית: אין ברזים, אין מתגי חשמל, ושוב הוא מסיר מעצמו את האחריות"
בנובמבר קיבלו הרוכשים מכתב נוסף מהחברה היזמית: ''בשלב זה אנו מצויים בישורת האחרונה לקראת השלמת העבודות הנדרשות לצורך קבלת אישורי אכלוס… לצערנו גם עבודות אלו רובן בביצוע של גורמי תשתיות... מסיבות שמקורן אינו בחברה, בין היתר עקב השפעת המלחמה", נכתב בו. במקביל מספר א' כי ארזי הנגב דחתה את הדרישה לפיצויים על פי הוראות החוזה והדין.

"בפברואר 25' קיבלנו מכתב שלישי שבו שוב היזם מאשים את עבודת התשתיות בשכונה ואת המלחמה, אבל הפעם הוא אמר שבאפריל 25' יהיה אכלוס. חודש אפריל עבר, לא קיבלנו מכתב, לא דירות, לא שום דבר, אבל קיבלנו הזמנה לפרוטוקול וכמות הליקויים אינסופית: אין ברזים, אין מתגי חשמל, ושוב הוא מסיר מעצמו את האחריות, וטוען שהחברה לא מתעכבת במסירת הדירות ולא אחראית לפיצויים. מאז נשלחה ליזם רשימת הליקויים לא קיבלנו תאריך מסירה.
"אם אתה קבלן הגון, תגיד 'חבר'ה תקשיבו, יש בעיה. יש מחסור בעובדים. התשתיות לא מוכנות'. אני מוכן לקבל את זה, אבל תהיה כן איתנו. תגיד 'חבר'ה, אני נותן לכם פיצוי לא של מאה חמישים אחוז, של מאה אחוז. כמה עולה שכירות לדירת 4 חדרים באזור? 5,000 שקל על כל חודש? אני נותן לכם'. אני מבטיח לך שאף אחד מהדיירים לא היה מתרעם. כי מה הבעיה? העול הכלכלי שאני משלם גם משכנתה וגם שכירות במקביל".
"מתארגנים לתביעה"
דייר נוסף בפרויקט מספר: "עברו כשמונה חודשים מאז תאריך המסירה ומאז קיבלנו שני מכתבים, אבל לא תאריך מסירה סופי. באמצע פברואר הגענו לפרוטוקול ראשוני בדירה. נתקלנו בדירה שאינה מוכנה למסירה, עם פועל בודד שהדביק קרמיקה במטבח. השקעים לא היו מקובעים לקיר, והחלטנו שלא לעשות את הפרוטוקול באותו יום. אחי זכה במחיר למשתכן בפרויקט אחר בארץ. הוא היה אמור להיכנס אחריי. בסופו של דבר הוא כבר קיבל את המפתח, ולי אפילו אין תאריך כניסה. אנחנו מתארגנים לתביעה".
דיירת נוספת מספרת: "כמעט ארבע שנים שאנחנו משלמים שכירות וגם משכנתה, כי הקדמנו תשלומים. היזם זורק אחריות, פעם האשמים בעירייה, פעם הגשר. הדירות לא מוכנות, הייתי בבדק ראשוני, הדירה ראויה למגורים משפטית אבל עם מלא ליקויים"
דיירת נוספת מספרת: "כמעט ארבע שנים שאנחנו משלמים שכירות וגם משכנתה, כי הקדמנו תשלומים. היזם זורק אחריות, פעם האשמים בעירייה, פעם הגשר. הדירות לא מוכנות, הייתי בבדק ראשוני, הדירה ראויה למגורים משפטית אבל עם מלא ליקויים, ויש כאלו שגם לא זומנו לפרוטוקול. יש כאלו שמנסים לתבוע, אני עוסקת בתחום והמליצו לי להמתין, לא לתבוע לפני קבלת המפתח, לפני שיודעים את גובה הנזק. אלו הליכים שמתמשכים שנים ובסוף מגיעים לפשרה. טענות היזם כי הדירות מוכנות לא נכונות, כי יש ליקויים. התחייבת לתת את הדירה בספטמבר 24', קורונה ומלחמה בישראל הן לא כוח עליון, ואנחנו כבר כמעט שנה אחרי ויש אנשים שכורעים תחת הנטל, נגררים מתח לקו העוני, ממחזרים משכנתאות או צריכים לקחת הלוואות".
מארזי הנגב נמסר: "בשלב השני של הפרויקט יש שני מגרשים, באחד מהם כבר בוצעו המסירות. במגרש השני כל הבניינים והדירות מוכנים למסירה. נמסרו לעירייה כל האישורים על מנת לקבל אישור אכלוס. אנחנו מחכים לחתימת העירייה. מקווים שתחתום בזמן הקרוב".
מעיריית בני ברק נמסר בתגובה: "לצערנו טופס 4 לבניינים מתעכב מפאת אי השלמת העבודה המתבקשת ע''י הקבלן . כל נסיון לגלגל אשמה על העירייה הינו שגוי. העירייה מצפה מהקבלן לסיים בהקדם את העבודה ולעמוד בהתחיבויותיו לדיירים כדי שיוכלו להיכנס במהרה לדירותיהם".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות