תדהר ונווה גד תובעות ב-60 מלש"ח דיירי מתחם התחדשות שהחליפו אותן באדם שוסטר
על פי התביעה שהגישו החברות ביום ב' השבוע, פעלו בעלי 65 הדירות במתחם דפנה בתל אביב בחוסר תום לב כאשר ביטלו את ההתקשרות עמן לאחר 18 שנות עבודה: "הנתבעים פעלו כגנבים בלילה מאחורי גב היזם במטרה לנשל אותו מהשקעתו האדירה". הדיירים בתגובה: "במשך שני עשורים כשלה שותפות תדהר נווה גד בהוצאת הפרויקט לפועל"

החברות תדהר ונווה גד - כיום חברה בת של גב ים - הגישו ביום ב' השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה על סך 60 מיליון שקלים נגד 97 דיירי מתחם התחדשות עירונית ברחוב דפנה בתל אביב, וכן נגד חברת אדם שוסטר נדל"ן. זאת בטענה כי הדיירים פעלו שלא כדין כאשר ביטלו את התקשרותם עם תדהר ונווה גד לקידום פרוייקט פינוי-בינוי במתחם, וכי גם לאדם שוסטר – היזמית שפועלת כיום במתחם - היה חלק בכך שעשו זאת.
בתביעה שהוגשה על ידי עורך הדין שי צדיק, החברות דורשות את אכיפת ההסכם המקורי, או לחלופין סך של 60 מיליון שקל בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל, או סך של כ-13 מיליון ש"ח בתוספת ריבית והצמדה מיום הוצאת הכספים בפועל ועד ליום הגשת התביעה. זאת נוסף על האגרה בסך מעל מיליון שקל.
בשנת 2006 התקשרה נוה גד בהסכמי פינוי-בינוי עם בעלי 65 דירות מגורים בפרויקט ברחוב דפנה 38,36 ו-40 בתל אביב, המהווה את מתחם 502, שבו על פי התוכניות ניתן לבנות 201 דירות חדשות.
לטענת החברות, במשך שנים ארוכות נוה גד פעלה לקדם את הפרויקט, השקיעה מיליוני שקלים ואלפי שעות עבודה בתכנונו, לרבות בהגשת תוכניות עיצוב ותב"עות, בהגשת בקשה להיתר בנייה לרשויות התכנון ובקבלת אגרות בניה לתשלום, מה שאפשר הלכה למעשה להתחיל בביצוע הפרויקט.
לצד זאת, בשנת 2019, בשל סירובה של בעלת דירה אחת לחתום על ההסכם, כלל הדיירים שחתמו על ההסכם הגישו נגדה תביעת דייר סרבן במסגרתה הם ביקשו מבית המשפט לתת צו המורה לה לחתום על ההסכם ולאפשר את תחילת העבודות להקמת הפרויקט. החברות טוענות שבמקביל להגשת תביעת דייר סרבן הציעו לשפר את החוזה כך שבתנאים מסוימים יקבלו חלק מהרווחים.
לפי הנטען בכתב התביעה, לאחר הגשת תביעת הדייר הסרבן ולאחר שכבר התקיימו מספר דיונים (שבמהלכם התביעה הועברה מבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד), הדיירים דרשו מהיזם לקבל תמורה גבוהה יותר מזו שסוכמה, וכן חלוקת רווחים. בכך, נטען הכשילו את תביעת הדייר הסרבן וסיכלו את תחילת העבודות להקמת הפרויקט, אף שכבר התקבלו אגרות בניה לתשלום וניתן היה להתחיל בבניה.
היזמים טוענים כי למרות זאת, הסכימו למשא ומתן עם הדיירים על מנת להתחיל בבנייה. במקביל פנו היזמים לדיירים בדרישה למנות בורר. לטענת החברות, הדיירים משכו זמן, התעלמו מהדרישה והמשיכו במשא ומתן, כדי להימנע מהליכים משפטיים, ובמקביל ניהלו משא ומתן ואף חתמו על הסכם פינוי בינוי עם אדם שוסטר נדל"ן, "בניסיון פסול וראוי לכל גינוי, לנשל את היזם מהשקעתו האדירה בפרויקט בזמן ובכסף לאורך שנים תוך הפרה בוטה של ההסכם".
כלפי חברת אדם שוסטר נטען כי "הציעה להם לחתום עימה על הסכמי פינוי- בינוי, למרות שידעה כי הם חתומים על הסכמים מחייבים עם היזם, ואף התחייבה לשפותם בגין כל הוצאה שתיגרם להם כתוצאה מהפרת ההסכם עם היזם. בהתנהלותה, אדם שוסטר ביצעה עוולה של 'גרם הפרת חוזה' תוך ניסיון להתעשר שלא כדין על חשבונו של היזם ולקצור את פרי עמלו".
בשורה התחתונה, נטען, "אחרי 18 שנים שבהן היזם עבד ללא לאות והשקיע מיליוני שקלים על מנת לקדם את הפרויקט ולהוציא אותו אל הפועל, הנתבעים פעלו כגנבים בלילה מאחורי גבו במטרה לנשל אותו מהשקעתו האדירה והכל מתוך בצע כסף".
הדיירים: "ניסיון להלך אימים"
הדיירים מצידם, טוענים כי השותפות של נוה גד ותדהר כשלה בהוצאת הפרויקט לפועל במשך שני עשורים. "אין תביעה, מנופחת ככל שתהיה וחסרת תוחלת ככל שתהיה, שתוכל לטשטש את העובדה הברורה והמצערת כי במשך שני עשורים כשלה שותפות תדהר נווה גד בהוצאת פרויקט ההתחדשות העירונית במתחם 502 אל הפועל", נמסר מטעם נציגות הדיירים.
"לא בכדי, לפני שנתיים סולקה השותפות משני מתחמים נוספים ברחוב דפנה (503 ו-504). מדובר, אם-כן, בכישלון מתמשך ורוחבי, ולא ב׳אירוע נקודתי׳. ברור לכל כי תביעה זו - שהוגשה על סך אסטרונומי של 60 מיליון ש"ח - אינה אלא ניסיון פסול וציני לעשות שימוש בהליכי משפט כדי להלך אימים ולסחוט כספים מבעלי הדירות כדי לקנות את חירותם תוך ניסיון לעכב את הפרויקט עוד שנים רבות".
עוד לטענת נציגות הדיירים, לאחר ששותפות תדהר נווה גד כשלה בניסיונה למכור את זכויותיה בפרויקט ליזם אחר, היא החליטה ליזום הליך משפטי נגד הדיירים. "ניסיון זה הוא פסול מיסודו, והוא חמור במיוחד כאשר משמעות הדברים היא המשך הותרת עשרות דיירים בדירות ללא ממ"ד במיקום המדובר. העובדה כי התביעה הוגשה דווקא בעיתוי הנוכחי, זמן קצר לאחר שטילים איראניים נחתו בקרבת מקום, רק מדגישה את המניעים הפסולים העומדים ביסודה.
"מוטב לתדהר ולנווה גד לעיין בפסקי הדין שניתנו ביחס למערכת היחסים שבין בעלי דירות לבין חברות יזמיות, ולתיקוני החקיקה מרחיקי הלכת שנעשו בשנים האחרונות, ואשר מלמדים כי חלפו הימים שבהם הסכמי פינוי-בינוי שימשו כר פורה לקיפוח זכויותיהם של בעלי הדירות. חלפו גם הימים שבהם יזמים החזיקו בדיירים כבני ערובה, וראו בהם נכס עובר לסוחר שאותו הם ייאותו לשחרר או להעביר נגד שלמונים.
"אנו משוכנעים כי בית המשפט יעביר מסר דומה גם במקרה זה, ואנו קוראים לבעלי דירות אחרים שיזמים כאלה ואחרים מתיימרים ללכוד אותם בהסכמים בטלים ומקפחים, לשקול את צעדיהם על מנת שיוכלו לצאת לדרך חדשה. שותפות תדהר נווה גד דרשה לברר את המחלוקת עם הדיירים בהליכי בוררות חסויים, אך לאור החלטת בית המשפט - מחלוקת זו תתברר באופן פומבי וגלוי, לרבות בתביעה שתוגש על ידינו. אנו מוכנים".
מטעם חברת אדם שוסטר טרם נמסרה תגובה.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות