במקום הקולנוע המיתולוגי: קרקע ל-321 יח"ד בדרום מוצעת למכירה - וזה המחיר המבוקש
המגרש בשטח 8.5 דונם בלב שכונה ד', שעליו עמד בעבר קולנוע אורן, כולל זכויות ל-321 יח"ד, שטחי מסחר ותעסוקה. התוכנית, ביוזמת עיריית ב"ש, כוללת התחדשות של המתחם תוך שימור חזית המבנה ההיסטורי. בעל משרד התיווך: "אנשים אוהבים דברים של פעם ומוכנים לשלם על זה"

קרקע ל-321 יח"ד במקום קולנוע אורן המיתולוגי בשכונה ד' בבאר שבע, מוצעת למכירה ב-100 מיליון שקל. כך מסר למרכז הנדל"ן שמעון שאול, בעלי משרד התיווך שאול נדל"ן, הפועל בבאר שבע והסביבה זה 13 שנה, לרבות עומר, מיתר, להבים, ערד, נתיבות ועוד.
המגרש, על שטח 8.5 דונם, משווק מזה כחודש. הבעלים, שסירב להזדהות, דורש כאמור 100 מיליון שקל. מדובר במגרש שהיה בבעלות העירייה ונמכר ליזמים. המגרש כולל בינוי של 321 דירות, 1,512 מ"ר מסחר (16 חנויות) 963 מ"ר לתעסוקה (4 משרדים), והעירייה תקבל שטחי ציבור בשטח 480 מ"ר.
הפרויקט נכלל בתוכנית התחדשות עירונית מרכז אורן באר שבע ביוזמת הוועדה מקומית לתכנון ובנייה באר שבע. התוכנית, על שטח כ-30 דונם, אינה כוללת פינוי דיירים ומתוחמת מצפון בפארק גן יהונתן, ממזרח בשדרות רגר, מדרום ברחוב אברהם אבינו, ממערב - ברחוב יוספטל. התוכנית כוללת זכויות ל-641 דירות, 5,528 מ"ר מסחר, 5,527 מ"ר תעסוקה.
על פי אתר מנהל התכנון , התוכנית נמצאת בשלב תיקון התכנית לקראת פרסום לפי סעיף 106 ב', לפי החלטה מספטמבר 2024. טרם בוצעה החלוקה, אך לפי התוכנית, הבנייה תהיה עד 30 קומות למבני ציבור ועד 25 קומות מגרים, כשרוב הבנייה תהיה בגובה 8-10 קומות. עם החברות הפועלות בשטח התוכנית, נמנות בין השאר אאורה וא.א מגדלי אורן.

מרכז אורן הוא מוקד עירוני ומסחרי היסטורי בכניסה לעיר המחבר בין חלקי השכונה. בשטח התכנית חלה בעבר תכנית משנת 1982 שבה הוצע הקמת מרכז מסחרי תרבותי עבור שכונה ד 'בסמוך לציר תנועה ראשי - שדרות רגר. המתחם תוכנן כבלוק עירוני מעורב שימושים עם פארק גדול בחלקו הצפוני, מספר מבני מגורים בפינה הדרום-מערבית ומרכז מסחרי העוטף רחבה ציבורית פתוחה לשדרות רגר. בדופן הצפונית של הרחבה הוקם קולנוע אורן אשר העניק למתחם כולו את שמו.
תוכנית שאושרה בשנת 1996 ביטלה את השימוש הציבורי של הקולנוע, העניקה זכויות עודפות (מגורים ומסחר) למגרש בו עמד, אפשרה הקמת חניון ציבורי תחת הפארק וביטלה את האפשרות להתחדשות של המרכז המסחרי. תוכנית זו היוותה חסם להתחדשות הבלוק הלכה למעשה.
התוכנית הנוכחית שומרת על האופי המסחרי הקיים ומאפשרת הקמת בלוק עירוני מעורב שימושים עם קומת קרקע מסחרית. התוכנית מפזרת את הזכויות המרוכזות על מבנה הקולנוע, תוך קביעת הנחיות לשימור חזית המבנה ומוסיפה זכויות שיאפשרו התחדשות המסחר ומבני המגורים. התוכנית כוללת פתיחת רחוב חדש המחבר את רחוב יוספטל לשדרות רגר. התוכנית מוסיפה שטחים פתוחים במגוון גדלים לשימושים שוני, ומייצרת טיפולוגיית בינוי התואמת את האקלים המדברי.
קולנוע אורן נפתח על מבנה קיים בשנת 1972 ונחשב לאחד מבתי הקולנוע הפופולריים והגדולים בעיר. הקולנוע נסגר בסוף שנות ה-80 כתוצאה מכניסת הטלוויזיה הרב-ערוצית. בשנת 2006, חברה יזמית רכשה את השטח של בית הקולנוע כדי לבנות בניין מגורים רב קומות, אולם התוכניות לא יצאו אל הפועל. עם הזמן המבנה ננטש ונהרס ולא נעשה בו כל שימוש, למעט חלקו התחתון, בו נפתחו חנויות מסחר שונות.
לדברי שאול, קולנוע אורן זה קולנוע מיתולוגי. "אנשים אוהבים דברים של פעם ומוכנים לשלם על זה, זה כמו מותג. ההורים שלי היו הולכים לסרטי קולנוע שם. המיתולוגיה, השם והמותג - אני מאמין שימשכו אנשים. מרכז אורן הוא מרכז מסחרי גדול. שכונה ד' קרובה לאוניברסיטת בן גוריון, שהעלתה את מרכזיות השכונה".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות