40 שנה במדבר עשו את שלהן: הכירו את הטרנד העיצובי הלוהט
בני ישראל הלכו 40 שנה במדבר? גם אנחנו רוצים להרגיש שם. לאחר מספר שנים שגווני האפור שלטו ביד רמה, צבע החול השתלט על העיצוב, יחד עם בז', סהרה וגרז', והאריחים הם בטקסטורות של גלים, מה שמאפשר לנו להרגיש כאילו אנחנו שמים ראש על דיונה, למרות שאנחנו בסלון הדירה בפתח תקווה או בדימונה

אחרי שנים שבהן הצבע האפור השתלט על עיצוב הבתים והדירות, הוא מפנה את המקום לקשת צבעים חמים יותר, צבעי המדבר: חול, סהרה, אבן טבעית, הבז'ים למיניהם, והגרז', צבע שהוא קומבינציה של אפור ובז'.
לדברי אדריכלית שירה דרומי, שותפה בבזלת אדריכלים, הצבע האפור די מיצה את עצמו, וכיום לקוחות מבקשים עיצוב בצבעים חמים, אם ברצפה ואם בקירות. בחדרי הרחצה, היא אומרת, מאוד פופולרית הטרברטין (סוג של אבן גיר), שיש בה גוונים חמים, ובמטבח, "אם פעם כל משטחי השיש היו באפור ולבן, היום ממש מחפשים את הטאג' מאהל (סוג של שיש טבעי), צבעי סהרה, קשמיר, חול, אבן. גם בשטיחים מחפשים את הגוונים הבהירים, הבז'יים, ואותו הדבר בטקסטילים של הספות, וגם של הווילונות. אם פעם כל הווילונות היו בלבן ואוף ווייט, היום זה בגוונים יותר בז'יים".
איך המגמה הזו משליכה על הנוכחות של עץ בעיצוב?
"בפרקטים נכנס שימוש בעץ כהה, ואנשים פתוחים יותר לעשות פרקט בכל הבית, כי רוצים את המראה הטבעי".
לדעת שלומי כהן, מנהל העיצוב הראשי וסמנכ"ל שיווק באביבי מטבחים, הנטייה הנוכחית להתחבר לטבע, נובעת בין היתר מקיומם של אירועים מאזו'ריים בעולם (שאולי גורמים לאנשים לחפש את השקט בפינה שלהם). הנטייה הזו מתבטאת בין היתר בשימוש הרחב בקשת צבעי האדמה, לעיצוב מטבחים וחללי מגורים. "אלה צבעים שמשדרים רוך, רוגע, חום", אומר כהן.

לדבריו, סגנון העיצוב הנוכחי, כולל שימוש נפוץ בעץ שעבר תהליכי הלבנה או עישון, אך גם שימוש בצבעי עץ כהים, להכנסת חמימות. במטבחים נראה גם שימוש נרחב בטרברטין, בגווני חום או אפור בז'. אבן הטרברטין תככב על קירות המטבח, וכן היא משמשת לא פעם לאי המטבח.
כהן מזכיר, שהמוס מוקה הוכרז כצבע השנה, ואת הצבע הזה, לרוב בגוון הבהיר שלו, אנו רואים כיום במטבחים רבים. מה שעוד פופולרי היום במטבחים, לדבריו, הוא שימוש בזכוכית בדלתות ארונות המטבח, בגוונים מעושנים של חום בהיר וכאמל.
לחקות ממש את החומר שבטבע
גם ליאת אלקבץ, סמנכ"לית השיווק של נגב, מרגישה את הנהירה לצבעי האדמה המרגיעים. "זה לא שאין יותר שחור ואפור", היא אומרת. "זה עדיין קיים, אבל מה שנוכח יותר הם הצבעים השקטים. זה לא מהיום, וזו מגמה שהולכת ומתחזקת. כל המותגים מחו"ל הכניסו קולקציות בצבעי חול. כך למשל, אפשר לראות היום חללים של חדרי מקלחת בסגנון מדברי, שמבוססים על גוון אחד, מעין זהב חולי. הרצפה והקירות יהיו באות גוון, ואולי גם הארון ומשטח הכיור.

"המותגים היותר איכותיים יודעים ממש לחקות את החומר שבטבע, את הגוונים והטקסטורות, כמו שיש במדבר. הם ייצרו סדרות של אריחים שגם בנראות שלהם וגם במגע שלהם, מאוד מדויקים, והתחושה היא שאנחנו נמצאים על דיונות חול. האריחים הם בטקסטורה מאוד עדינה, שמדמים גלים, כמו שיש בדיונות במדבר, וכשזה משתלט על חלל שלם, זה מעניין וחזק מבחינה עיצובית, אבל עדיין שקט. זה מייצר חדר רחצה הכי מרגיע שיש. זה עובד טוב עם כלים סניטריים בגוון לבן מט".
פעמים רבות, אומרת אלקבץ, הריצוף בדוגמת וגוון החול, יהיה גם בחלל המגורים, וגם בחוץ הבית - במרפסת, בריצוף מסביב לבריכה, אך בגימור גס יותר. צבע החול ימשיך לא פעם גם לריהוט ולטקסטיל. האריחים בבית יהיו אז אריחים גדולים, 1.20*1.20 מ', חיבורים קטנים. "הטקסטורה נראית ממש כמו גרגרי חול, אבל החברות הגדולות מצפות את האריח בציפוי שמונע כניסת לכלוך".

מי ששמחה מאוד על המעבר מהשחור והאפור הקרים, לצבעים השקטים והמרגיעים, היא המעצבת נירית ואקס. "אני באופן אישי תמיד העדפתי את העיצוב החם יותר, הטבעי, גם מבחינת החומרים וגם מבחינת צבעים", היא אומרת. "במקום השחור והאפור, יש היום צבעי אבן, שמנת, בז'. תמיד אעדיף את צבעי הטבע, ותמיד אעדיף עץ שמשדר חום, על פני השיש, שמשדר קור. אני אוהבת להשתמש בראטן, קש, צמחיה יבשה, שטיחי חבלים. כל עיצוב הבוהו שיקי קיבל איזה טוויסט עכשיו, והתחזק. במקלחות, שולט הטרברטין, בצבעי חול בהיר.
"השיא של עיצוב מדברי בעיניי הוא מלון קדמא (מלון של רשת ישרוטל, הממוקם בשדה בוקר – ה.מ). העיצוב שלו מושלם בעיניי, הורידו ממנו את כל ה'פנסיות', והוא משלב לחלוטין עם המדבר", אמרה ואקס לסיום.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות