אחרי שהתוצאות כבר פורסמו: ערעור לעליון נגד המכרז בקיבוץ האון
המועצה האזורית עמק הירדן ערערה לביהמ"ש העליון על החלטת המחוזי לדחות עתירה נגד מכרז רמ"י לשיווק מגרשים בקיבוץ שליד הכנרת, שנסגר כבר לפני כחודשיים. "פסק הדין בטעות יסודו, כולל פרשנות שגויה שניתנה על ידי נציגי רמ"י להסכם שנחתם לפני למעלה מ-12 שנים", נטען. רמ"י בתגובה: "מאמינים שהעליון יאמץ את קביעות המחוזי וידחה את הערעור הקנטרני וחסר הבסיס"
מנכ"ל רמ"י ינקי קוינט (גיל אלטרמן ויוסי מגלד)
המועצה האזורית עמק הירדן, באמצעות עורכי הדין אבנר צור ואילן גורודיסקי ממשרד עורכי הדין בלטר גוט אלוני הגישו בשבוע שעבר ערעור לבית המשפט העליון על החלטת בית המשפט המחוזי בנוף הגליל בנוגע לסוגיית אדמות קיבוץ האון.
כזכור, בשבוע שעבר דחה שופט בית המשפט המחוזי, ערפאת טאהא, את העתירה של מועצה אזורית עמק הירדן וקיבוץ האון נגד מכרז רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לשיווק מגרשים בקיבוץ האון, הסמוך לשפת הכנרת, ובכך אפשר את פרסום תוצאות המכרז, שנסגר כבר לפני כחודשיים, במסגרתו שווקו 171 מגרשים בשיטת "בנה ביתך". השופט טאהא קבע כי המכרז תקין מבחינה חוקית וכי רמ"י פעלה בהתאם להסכמות קודמות. בנוסף טען השופט כי מטרת העתירה הייתה להביא לכך שהמגרשים ישווקו לתושבי עמק הירדן ולבני הקיבוץ בלבד, ולא מתוך דאגה ציבורית רחבה.
לדברי המערערים, הערעור לעליון הוגש "לאור המורכבות והייחודיות של האירוע המאגד בתוכו הן את הצורך להקים יישוב קהילתי חדש ומשגשג בשטחי המועצה האזורית עמק הירדן, בד ובבד עם שמירה על זכויות חברי הקיבוץ הוותיקים המתגוררים במקום". המערערים מציינים כי התעלמותו של בית המשפט המחוזי מטענות רבות שהונחו בפניו, במיוחד להפרת ההסכם שנחתם עם קיבוץ האון והמועצה מצדיקות את הגשת הערעור לבית המשפט העליון.
עוד טוענים המערערים כי הם "סבורים שפסק הדין בטעות יסודו לאור העובדה שבית המשפט לא נתן משקל למספר טענות כבדות משקל שנטענו על ידי ב"כ המערערים לרבות הפרשנות השגויה שניתנה על ידי נציגי רמ"י להסכם שנחתם לפני למעלה מ-12 שנים (המדינה בחרה שלא להעיד את הדמויות שליוו מטעמה את המו"מ מול הקיבוץ וכן את הליכי ההסדרה של היישוב החדש) מבלי שצורפה ולו ראיה אחת המצדיקה או מחזקת את אותה פרשנות, במצב כזה לגישתנו יש חובה כי ערכאת הערעור תבחן את פסק הדין".
קיבוץ האון נקלע למשבר כלכלי בשנות ה-90 של המאה הקודמת, עם חובות בסך של 60 מיליון שקל. כחלק מההסדר לשיקומו, נדרש הקיבוץ להשיב לרמ"י שטח בן 300 דונם, בהם תוכננה בנייה עצמית ב-300 מגרשים. למרות ניסיונות שיווק שנמשכים מאז 2001, כללו הדרישות המקומיות עדיפות לתושבי האזור, דרישה שנדחתה על ידי רמ"י.
עם דחייתה בשבוע שעבר של העתירה על ידי בית המשפט המחוזי, פרסמה רמ"י את תוצאות המכרז, שנסגר כבר לפני כחודשיים. מתוך 171 המגרשים, 80 מגרשים יועדו לאנשי מילואים. במכרז הכללי ל-91 המגרשים, מחירי הזכייה נעו בין 1.6 מיליון שקל ל-4.6 מיליון שקל, בעוד שבמכרז ייעודי לחיילי מילואים הזכייה התאפשרה בטווח מחירים שבין 933 אלף שקל ל-2.77 מיליון שקל.
מנהל רשות מקרקעי ישראל ינקי קוינט מסר בתגובה: "צר לרשות מקרקעי ישראל שהמועצה והעומד בראשה, בניגוד להצהרותיהם, עושים כל שלאל ידם כדי לפגוע בחיילי המילואים ובמציעים הנוספים שזכו במכרז ובאפשרות לקבוע את ביתם ביישוב האון. לא מיותר לציין אף את קביעת כבוד בית המשפט המחוזי לפיה כל התנגדות המועצה נובעת מהרצון להקצות את המגרשים לתושבי המועצה ולמקורבים ולא לכלל הציבור. רמ"י תמשיך לפעול לטובת כלל הציבור ואנו מאמינים שבית המשפט העליון יאמץ את קביעות בית המשפט המחוזי ואף הוא ידחה את הערעור הקנטרני וחסר הבסיס".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות